Seracettin Erdem, yıllarca emek çekerek işlettiği ayakkabı imalathanesini, 10 yıl önce Çin’in ayakkabı piyasasına girmesiyle kapatmak zorunda kaldı. Çin’den gelen ayakkabıların çok ucuza satılması nedeniyle piyasanın öldüğünü belirten Erdem, vatandaşın da ucuz ayakkabıyı tercih ettiğini ifade etti. 8 yıldır geçimini köy köy ilçe ilçe gezerek ayakkabı tamir ederek kazanan Erdem, Çin’in piyasaya girmesiyle, kendisi gibi birçok kişinin zor durumda kaldığını belirtti.
Seracettin Erdem, yıllar önce çırak olarak başladığı mesleğe askerlikten sonra fabrika kurarak devam etti. 20 kişinin çalıştığı fabrikasında işlerin kötü gitmesi nedeniyle iflas etti. Bir süre sonra minibüs alarak seyyar ayakkabı tamirciliğine başlayan Erdem, artık tamircilik işinden de para kazanılamadığını belirtti. İnsanların ucuz ayakkabıya yönelmeleri ve 20 liraya aldığı ayakkabıya 3-5 lira tamir parası vermek istemediğini ifade etti.
Erdem; ‘’Ayakkabı imalatı için her türlü makinaya sahip olmama rağmen, vatandaşın sağlığa bakmadan ucuz ayakkabıya yönelmeleri bizleri de zora sokuyor’’ dedi.