Haritadan Firma Ara

Ekonomi Haberleri

Yeni Çip’li Kimliklere Yılda 90 Lira Ödenecek
HaberlerEkonomi
20.00 , 03/05/2016
Web Siteniz Yok mu?
Yeni Çip’li Kimliklere Yılda 90 Lira Ödenecek
Bu bir tanıtımdır.
Reklam Verebilirsiniz
Yeni Çip’li Kimliklere Yılda 90 Lira Ödenecek
 
Türkiye’de dağıtımına başlayan ‘çip’li kimlik kartlarının 2018 yılında tamamlanması düşünülüyor. Yeni çipli kimlik kartlarındaki elektronik imza özelliğini kullanmak isteyenler, ellerini ceplerine atacaklar ve yıllık 90 lira kira ödeyecek.
 
Yeni Çipli kimliklerin pilot uygulaması Bolu’da yapılmıştı. Dağıtımına ise Kırıkkale’den başlandı. Çip’li yeni kimliklerin 2018 yılına kadar dağıtımının tamamlanacağı öğrenildi. Kartlara yeni özellikler eklenirken, elektronik imza özelliğini kullanmak isteyen kişiler yıllık 90 lira kira ödemek zorunda. Yeni kimlikler, USB görevini görüyor ve birçok özelliği içinde barındırıyor.
 
E-imza hizmeti veren kuruluşlardan E-Güven’in Genel Müdürü Can Orhun, isteyen kişilerin elektronik imzalarını yıllık ödenecek ücret karşılığında yeni kimliklere entegre edilebileceğini söyledi. Bolu’da bu uygulamanın yapıldığını belirten Orhun, isteyenlerin e-imzasını yükleyebileceklerini ve bunun karşılığında yıllık olarak 80-90 lira ödeme olacağını ifade etti.
 
Bu bir tanıtımdır.
 
Reklam Verebilirsiniz
 
 
 
Bu haber 3050 defa incelenmiştir.

Etiketler: #Çip#Kimlik#Yıl#Bosna#Türkiye#E-İmza#E-Güven#USB
Habere Yorum Bırakın
Misafir Avatar
İsim
E-Posta
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.
  Nereye kadar yapılan herşeyi bize yıkmaya devam edeceksiniz... Vatandaşlara yıkacaklar.  
 
vatandaş, 04/05/2016  
 

Anket
  Sizce Türkiye'de Başkanlık Sistemi Olmalı mı?
 
  Oyla
SON GELİŞMELER