Haritadan Firma Ara

Gündem Haberleri

Erken Emekli Olmak İsteyenler Dikkat!
HaberlerGündem
10.23 , 15/11/2015
Web Siteniz Yok mu?
Erken Emekli Olmak İsteyenler Dikkat!
Bu bir tanıtımdır.
Reklam Verebilirsiniz
Emeklilik için askerlik ve doğum borçlanması yapacak kişilerin, ocak ayına gelmeden ödemeleri yapmaları durumunda en az 2 bin lira daha karlı çıkacakları belirtiliyor.
 
Kanun kapsamında daha erken emekli olabilmek için, erkeklerin askerlik borçlanması kadınların doğum borçlanması yapmayı planlayan vatandaşların ocak ayı gelmeden bu işi yapmaları kendilerini en az 2 bin lira kazandıracak. Askeri ücretin, ocak ayı itibariyle 1300 TL olması düşünüldüğünde, kişilerin borçlanma tutarları bu rakamlara göre artacak. Bu tür borçlanmalarda asgari ücret temel alınmaktadır. En düşük oranda borçlanma düşünüldüğünde bu oran, brüt asgari ücretin %32’sine denk gelmektedir. Ocak ayı itibariyle net asgari ücret 1.300 lira olduğunda, brüt ücret 1.647 olacaktır.
 
Şimdi doğum ve askerlik borçlanması yapanlar 407 liradan aylık, ocak ayına bıraktıkları taktirde aylık 527 lira olacak. Ocak ayı gelmeden, 1 çocuk için borçlanma yapmak isteyen kişi en az 9.780 lira ödeyecekken ocak ayı itibariyle 1 çocuk ve 2 yıl için 2.869 lira ödeyecek. Askerlik borçlanması içinde, bu yıl içinde yapan 18 ay için 7.335 lira iken, ocak ayına bırakılırsa bu rakam en az 9.487 liraya çıkacak.
 
Bu bir tanıtımdır.
 
Reklam Verebilirsiniz
 
 
 
Bu haber 11513 defa incelenmiştir.

Etiketler: #Türkiye#Gündem#Erken#Emeklilik#İmkan#Askerlik#Doğum#Prim#Oca#ayı
Habere Yorum Bırakın
Misafir Avatar
İsim
E-Posta
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.
Anket
  Sizce Türkiye'de Başkanlık Sistemi Olmalı mı?
 
  Oyla
SON GELİŞMELER