Güvenlik gerekçesiyle, Malatya Valiliği İl Spor Güvenlik Kurulu Adana Demirspor’dan şehri terk etmelerini söyledi. Adana Demirspor’un, Elazığspor maçı için antrenman yapmak isterken şehirden kovuldu.
Adana Demirspor Play-Off müsabakalarının ilkini Elazığspor’la oynayacak. Malatya’da kampa giren Adana Demirspor kamptan, güvenlik gerekçesiyle ayrılması istendi. Malatya Valiliği, Yeni Malatyaspor ve Adana Demirspor taraftarları arasında çıkan gerilim nedeniyle Adana Demirspor ekibinin şehirden ayrılmasını istedi. Adana Demirspor’un, valiliğin bu kararı üzerine Elazığ’a gideceği belirtildi. Bu karar Meclis’in de gündemine geldi.
Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Valiliğin Adana Demirspor’un şehri terk etmesinin istemesine tepki göstererek, “Her takımın güvenliğini sağlamak, her tür sportif faaliyeti güvenlik içerisinde yapılmasını sağlamak valinin görevi olduğunu devletin asli vazifesinin güvenliktir. Valinin, “Ben güvenliği sağlayamam” diyerek böyle bir karar vermesini kabul etmek mümkün değildir” dedi.