Haritadan Firma Ara

Türkiye Haberleri

Korkutan Açıklama
HaberlerTürkiye
10.00 , 09/03/2016
Web Siteniz Yok mu?
Korkutan Açıklama
Bu bir tanıtımdır.
Reklam Verebilirsiniz
Korkutan Açıklama
 
TOBB’a bağlı Sosyal Politikalar Araştırma Merkezi şimdiye kadar işsizlik oranlarını doğru tahmin etmesi ile yakından takip ediliyor. Araştırma Merkezi son yaptığı açıklamada işsizliğin aralık ayında % 10,6’ya tırmanacağını belirtti.
 
Türkiye İstatistik Kurumu da, 2015 Aralık işsizlik oranlarının 0,1 arttığını ve % 10,6’ya yükseleceğini hesaplamalarda belirtti. İhracatta minumum düzeydeki artış olması ve sanayi üretiminde düşme ile 2015 Aralık dönemi işsizlik verilerinde bir iyileşme kaydedilmeyeceğini, SPM hesaplarına göre işsizlik gittikçe yükselmeye devam edeceği açıklandı. SPM’ye göre sanayi sektöründe çalışanların sayısı 39 bin kişi azalacak.
 
SPM, Şubat ayında yayınladığı bültende de, kasım ayı işsizlik iyileşme beklenmediğini bildirdiğini hatırlattı ve TÜİK verilerinde de işsizlikteki yüksek seyrin devam ettiği belirtildi. Buna göre, işsizlik verilerinde artış eğiliminin Aralık ayında da devam ettiği açıklandı.
 
Kaynak:T24
 
Bu bir tanıtımdır.
 
Reklam Verebilirsiniz
 
 
 
 
Bu haber 2657 defa incelenmiştir.

Etiketler: #TOBB#İşsizlik#Ekonomi#TÜİK#SPM
Habere Yorum Bırakın
Misafir Avatar
İsim
E-Posta
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.
Anket
  Sizce Türkiye'de Başkanlık Sistemi Olmalı mı?
 
  Oyla
SON GELİŞMELER