Haritadan Firma Ara

Siyaset Haberleri

Büyükerşen’den Başbakan’a, “Yüz Akımız Dururken Neden Yab...
HaberlerSiyaset
09.39 , 08/07/2016
Web Siteniz Yok mu?
Büyükerşen’den Başbakan’a, “Yüz Akımız Dururken Neden Yabancılara?”
Bu bir tanıtımdır.
Reklam Verebilirsiniz
Başbakan Binali Yıldırım, toplu açılış ve iftar için ziyarette bulunduğu Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen’i tramvay ihalesini yabancılara vermesi konusunda sert dille eleştirdi. Başbakan Binali Yıldırım konuşmasında, “TÜLOMSAŞ, Eskişehir’in yüz akı olmaya devam ediyor. 2018 yılında yerli ve milli hızlı treni yapan bir ilki başaran kuruluşumuz. Eskişehir’de TÜLOMSAŞ bunları yaparken, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen yabancılardan tren setlerini, parçalarını almaya devam ediyor. Bunları Eskişehirliler bilsin istiyorum” dedi.
 
Yılmaz Büyükerşen yazılı açıklama yaparak, başbakan Binali Yıldırım’a cevap verdi. Büyükerşen, “Eskişehir Büyükşehir Belediyesi tramvay alım ihalesi açmıştır. İhale, yerli yabancı bütün tedarikçilere açıktır. TÜLOMSAŞ’ta ihaleye teklif verebilir. Ayrıca syn. Başbakan’dan ilk Konya ziyaretinde Konya Büyükşehir Belediyesi’ne, Konya’ya en son alınan tramvayların TÜLOMSAŞ dururken neden ÇEK Cumhuriyeti’nden alındığını,  milyon EURO’yu ÇEK Cumhuriyetine neden tıkır tıkır ödediğini sormasını istiyoruz. Sayın Başbakan’ın, kulaktan dolma dayalı olduğu açık olan bu sözlerine karşı söyleyecek çok sözümüz var. Ancak yerli sermaye konusunda çok hassas olduğunu söyleyen Sayın Başbakanın da okuduğunu tahmin ettiğimiz bir köşe yazısına, hatırlaması için burada tekrar yer veriyoruz. Hatırlatırken de soruyoruz. Yüz akımız dururken neden yabancılara?”
 
Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen yazılı yaptığı açıklamada, Yılmaz Özdil’in Ağustos   tarihinde Hürriyet Gazetesi’nde köşe yazısı demiryollarını konu alan ‘Ne ördün filan…’ başlıklı yazıyı ekledi.
 
Kaynak: Hürriyet
 
Bu bir tanıtımdır.
 
Reklam Verebilirsiniz
 
 
 
Bu haber 3475 defa incelenmiştir.

Etiketler: #Siyaset#Başbakan#BinaliYıldırım
 
Habere Yorum Bırakın
Misafir Avatar
İsim
E-Posta
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.
Anket
  Sizce Türkiye'de Başkanlık Sistemi Olmalı mı?
 
  Oyla
SON GELİŞMELER