Haritadan Firma Ara

Çanakkale Haberleri

Kazdağları, Yaban Domuzu ve Lavanta Ne Alaka Demeyin
HaberlerÇanakkale
10.15 , 29/01/2016
Web Siteniz Yok mu?
Kazdağları, Yaban Domuzu ve Lavanta Ne Alaka Demeyin
Bu bir tanıtımdır.
Reklam Verebilirsiniz
Çanakkale’nin Bayramiç ilçesinde, aç kalan yaban domuzları köylere inerek arazilere zarar vermeye başladı. Çanakkaleli köylüler de yaban domuzları ile mücadele için arazilerin çevresine lavanta bitkisi dikiyor.
 
Çanakkale’nin Bayramiç ilçesi Kazdağları’ndan köylerine inan yaban domuzlarının sebze ve meyve tarlalarına zarar vermelerini önlemek için arazilerin çevresine lavanta bitkisi dikerek çare arayacak. Bayramiç İlçe Tarım Müdürlüğü’nce alınan kararla artık yaban domuzlarıyla mücadelede lavanta bitkisi kullanılacak. Hazırlanan proje kapsamında isteyen köylülere lavanta tohumu dağıtılarak mart ve nisan aylarında tarlaların etrafına dikimi gerçekleştirilecek. İlçe Tarım Müdürü Cahit Uydaş, domuzların lavanta kokusunun olduğu yerlerden uzak durduğunu, domuzlarla mücadele kapsamında isteyen üreticilerle lavanta bitkisini sınırlarına ekerek deneme yapacaklarını ve başarılı olurlarsa bu uygulamayı tüm dağ köylerine getireceklerini söyledi.
 
Kazdağları’nın eteklerine kurulmuş olan Daloba köyünden 47 yaşındaki Ramazan Ertan, böyle bir çözüm varsa gönüllü katılacaklarını artık domuzlar yüzünden tarlalarına bir şey ekemediklerini söyledi.
 
Bu bir tanıtımdır.
 
Reklam Verebilirsiniz
 
 
 
Bu haber 28143 defa incelenmiştir.

Etiketler: #Türkiye#çanakkale#Bayramiç#KazDağları#Domuz#Lavanta#Bitki#Çiçek
Habere Yorum Bırakın
Misafir Avatar
İsim
E-Posta
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.
Anket
  Sizce Türkiye'de Başkanlık Sistemi Olmalı mı?
 
  Oyla
SON GELİŞMELER