Haritadan Firma Ara

Gündem Haberleri

Milyonların Gözü Kulağı Bu Yasadaydı: Meclisten Geçti
HaberlerGündem
09.37 , 14/01/2016
Web Siteniz Yok mu?
Milyonların Gözü Kulağı Bu Yasadaydı: Meclisten Geçti
Bu bir tanıtımdır.
Reklam Verebilirsiniz
Paralı askerlik, albaylara emeklilik için teşvik, yeni kimlik kartları ve madende çalışan işçilerin ücret düzenlemesini sağlayan kanunlar ve değişiklikler mecliste kabul edildi.
 
TBMM Genel Kurulunda, yurt dışında yaşayan vatandaşlar için çalışma ve oturma izni ile en az 3 yıl süre ile kalan Türk vatandaşlarının daha önce 6 bin Euro ödedikleri askerlik bedelleri 1000 euroya düşürüldü. Şartları taşıyan vatandaşların, 38 yaşını tamamladıkları yılın sonuna kadar konsolosluk aracılığı ile durumlarını belirten belgelerle askerlik şubelerine başvurularını yaparak 1000 euroyu ödeyerek askerlik yapmış sayılacaklar. Ayrıca, yapılan düzenleme tarihinden önce dövizle askerlikten yararlanmak üzere başvuru yapmış olanlar da 1000 euro ödeyecekler.
 
Genel Kurulda kabul edilen tasarıda, kadrosuzluk nedeni ile emeklilik hükümlerine tabi olan, 30 Ağustos 2016 tarihinden itibaren 28, 29, 30 yıllarını doldurmuş olan subayların emeklilik taleplerine YAŞ karar verecek. Bu durumdaki personeller, aidatlarını ödemek kaydı ile Ordu Yardımlaşma Kurumu üyeliklerini sürdürebilecekler.
Madenlerde çalışanlar için ise, yıllık izinler, çalışma süresi 37.5 saate düşmesi, fazla mesai ve çalışanların maaşlarının 2 asgari ücretten az olamayacağı ile ilgili düzenlemeler yapıldı.
 
Nüfuz hizmetlerinde ise, ‘’nüfus cüzdanı’’ yerine ‘’ kimlik ‘’ kartı geliyor. Böylece kayıtlar, sadece elektronik ortamda tutulacak.
 
Bu bir tanıtımdır.
 
Reklam Verebilirsiniz
 
 
 
Bu haber 2532 defa incelenmiştir.

Etiketler: #ParalıAskerlik#NüfusCüzdanı#Kimlik#Kartı#İşçi#AsgariÜcret#TBMM#Bakan#Kurul#Meclis
Habere Yorum Bırakın
Misafir Avatar
İsim
E-Posta
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.
Anket
  Sizce Türkiye'de Başkanlık Sistemi Olmalı mı?
 
  Oyla
SON GELİŞMELER